Oferta Hotelu

Wesela

Witaj w naszej ofercie weselnej!

Marzysz o niezapomnianym dniu, pełnym miłości, radości i wyjątkowych chwil? Z naszą pomocą sprawimy, że Twoje wesele będzie spełnieniem marzeń! Jako profesjonalni organizatorzy, oferujemy kompleksową obsługę, dzięki której możesz skupić się na tym, co najważniejsze – na wspólnym świętowaniu z najbliższymi.

 

Dlaczego warto wybrać nas?

Gotowi na wielką przygodę?
Skontaktuj się z nami, a stworzymy razem niezapomniane wesele!

Informacje

Restauracja – Hotel  „Nord”

wymarzone miejsce na  Wasze  wesele

Dzięki naszej kreatywności, intuicji i doświadczeniu zapewniamy organizację wspaniałego przyjęcia. Będziemy zaszczyceni, jeżeli wybiorą Państwo Hotel Nord jako miejsce  swojej imprezy.

Aby było niepowtarzalnie, gwarantujemy Państwu:

  • obsługę profesjonalnego personelu, który zadba o satysfakcje wszystkich gości weselnych (1 kelnerka na 20 osób),
  • wykwintne i pięknie serwowane dania kuchni polskiej i międzynarodowej
  • menu specjalne: wegetariańskie, wegańskie, bez laktozy/ glutenu
  • możliwość wyboru tortu weselnego (w cenie w każdym z wariantów menu)
  • możliwość dysponowania własnym alkoholem (brak opłaty korkowej)
  • specjalne menu dla dzieci od 3-12 lat (niższe ceny),
  • pakiety noclegów dla gości w promocyjnych cenach
  • dysponujemy 70 miejscami noclegowymi

Gratis:

  • dekoracja sali,
  • ślub w ogrodzie
  • fotele dla pary młodej czarne/wiklinowe
  • stoły: ustawienie tradycyjne lub okrągłe /do stołów okrągłych dopłata 250,00 zł/
  • nocleg w apartamencie z romantycznym śniadaniem do łóżka
  • parking monitorowany przez całą dobę
  • elementy dekoracyjne stołu słodkiego i staropolskiego
  • plac zabaw i kącik dziecięcy
  • ekran, projektor multimedialny do wyświetlania zdjęć i filmów rodzinnych

Oferujemy Państwu do wyboru 5 urozmaiconych menu weselnych ,

a na specjalne życzenie proponujemy:

– Candy bar z lemoniadą

– fontannę tryskającej  czekolady

– suto zastawiony stół staropolski – pięć wersji

– pieczonego prosiaka faszerowanego kaszą

– pieczone udźce wieprzowe

– deski wędlin i kiełbas  (wyrób własny)

– beczkę piwa

 

Twoje szczęście – naszym szczęściem


Cennik dodatkowych atrakcji  2025r.

Roll bar –   w  sali weslenej lub w ogrodzie

Piwo Bosman –  beczka 30 l  (60szt* 0,5l)  wraz z wypożyczeniem roll baru i gazem, szkło, słomki, sok do piwa 

Menu weselne I 2025 r.

Powitanie Młodej Pary staropolskim zwyczajem chlebem i solą, a gości lampką szampana.

Uroczysty obiad
Rosół z domowym makaronem
Soczysty grillowany  filet z kurczaka pachnący mieszanką ziół, zapiekany z mozzarellą i pomidorkami
Ziemniaki z koperkiem
Surówki trzy rodzaje punktowo podawane

Przekąski na zimno
Wędliny szlachetne
Pasztet drobiowy a’la Nord – wyrób własny
Marynowany dorsz w zalewie octowej z cebulką i papryką
Smaczna potrawa – jajka w sosie tatarskim
Rolada naturalna z kurczaka z papryką i ziołami
Wytrawne galaretki drobiowe
Sałatka z fetą i żurawiną, mix sałat, papryka, sos miodowo-czosnkowy

Bawarska sałatka ziemniaczana z chrupiącym bekonem, ogórkiem kiszonym i jajkiem
Deska rozmaitości  – mix przekąsek na 1 kęs: wędliny, sery, koreczki, owoce, warzywa, mini szaszłyki itp.
Carpaccio z buraka z serem feta i sosem balsamicznym
Pieczywo mieszane
Sosy do sałatek
Ćwikła, chrzan

I danie na gorąco
Półmiski zbiorcze
Mix mini szaszłyczków:  wieprzowych 50% i drobiowo-warzywnych 25%,  marynowane warzywa 25%, Pieczywo, Ketchup, musztarda

II danie na gorąco

Kurczak all diavolo – diabelskie skrzydełka, pałki i podudzia marynowane

w płatkach chili  i ziołach
Pieczywo

III danie na gorąco

Flaki wołowe / Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą
Pieczywo
Stół słodki

Ciasta z niezapomnianymi walorami smakowymi

Mini bezy – 3 patery

Owoce wg sezonu
Kawa i  herbata (saszetki w kopertach mix smaków), cukier, mleko, cytryna b/o

Gratisy

Nocleg w apartamencie dla pary młodej wraz z romantycznym śniadaniem do łóżka
Dekoracja sali weselnej
Powitalny toast winem musującym
Tort weselny, fontanny do tortu
Chlebek powitalny dla pary młodej

*Istnieje możliwość wprowadzania zmian do wybranego menu,  jednakże wiąże się to z koniecznością ponownej wyceny.

Menu weselne II 2025 r.

Powitanie Młodej Pary staropolskim zwyczajem chlebem i solą, a gości lampką szampana.

Uroczysty obiad
Rosół z domowym makaronem
Grillowany stek ze schabu z masłem ziołowym
Ziemniaki z koperkiem lub talarki z ziołami
Surówki trzy rodzaje punktowo podawane

Przekąski na zimno
Wędliny  szlachetne
Rolada z kurczaka z ziołami i papryką
Marynowany dorsz w zalewie octowej z cebulką i papryką
Jajka faszerowane pastą łososiową
Śledź w oleju z czerwonym pieprzem
Galaretka wieprzowa „zimne nóżki”

Bryzolki z cebulką i pieczarkami przekąska na ciepło godz…..
Sałatka Cezar z filetem z kurczaka i bekonem, mix sałat, pomidorki, parmezan, sos czosnkowy

Deska rozmaitości – mix przekąsek na 1 kęs: wędliny, sery, koreczki, owoce, warzywa, mini szaszłyki itp.
Carpaccio z buraka z serem feta i sosem balsamicznym
Pieczywo mieszane
Sosy do sałatek
Chrzan, ćwikła

I danie na gorąco

Półmiski zbiorcze
Kociołek staropolski a’la bigos
Pieczywo drwala

II danie na gorąco

Żurek staropolski z białą kiełbasą i jakiem

Pieczywo

III danie na gorąco

Półkruche paszteciki z farszem mięsnym
Barszcz czysty z kiszonych buraków

Stół słodki

Ciasta z niezapomnianymi walorami smakowymi
Mini bezy – 3 patery

Owoce wg sezonu
Kawa i  herbata (saszetki w kopertach mix smaków), cukier, mleko, cytryna b/o

Gratisy

Nocleg w apartamencie dla pary młodej wraz z romantycznym śniadaniem do łóżka
Dekoracja sali weselnej
Powitalny toast winem musującym
Tort weselny, fontanny do tortu
Chlebek powitalny dla pary młodej

*Istnieje możliwość wprowadzania zmian do wybranego menu,  jednakże wiąże się to z koniecznością ponownej wyceny.

Menu weselne III 2025r.

Powitanie Młodej Pary staropolskim zwyczajem chlebem i solą, a gości lampką szampana.

Uroczysty obiad
Rosół z kładzionymi kluseczkami
Dorsz pieczony podawany na warzywach korzennych

Grillowana pierś z kurczaka na fasolce szparagowej i z chrustem z boczku

Karkówka pieczona  z ciemnym sosem pieczeniowym

Domowe kluski śląskie okraszane cebulką

Talarki ziemniaczane zapiekane z ziołami
Ziemniaki z koperkiem
Surówki trzy rodzaje punktowo podawane

Przekąski na zimno

Patery wędlin swojskich (szynka, salceson, kabanosy, kiełbasy)
Deska rozmaitości – mix przekąsek na 1 kęs: wędliny, sery, koreczki, owoce, warzywa, mini szaszłyki itp.
Śledź w oleju z czerwonym pieprzem
Mini tatary z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym
Pasztet drobiowy zapiekany podawany z prażoną cebulką
Jajka faszerowane pastą łososiową
Roladki z drobiu faszerowane ziołami
Bawarska sałatka ziemniaczana z chrupiącym bekonem, ogórkiem kiszonym i jajkiem

Sałatka Cezar z kurczakiem i sosem czosnkowym
Pieczywo mieszane
Sosy do sałatek

Ćwikła, chrzan

I danie na gorąco

Półmiski zbiorcze

Żeberka wieprzowe w marynacie z czosnkiem i chili 60%

Kurczak all diavolo – diabelskie skrzydełka, pałki i podudzia marynowane w płatkach chili i ziołach 60%
Pieczywo

II danie na gorąco

Węgierska zupa gulaszowa z pieczoną papryką

Pieczywo

III danie na gorąco

Półkruche paszteciki z farszem mięsnym
Barszcz czysty z kiszonych buraków

Stół słodki

Ciasta z niezapomnianymi walorami smakowymi

Mini bezy – 3 patery

Owoce wg sezonu
Kawa i  herbata (saszetki w kopertach mix smaków), cukier, mleko, cytryna b/o

Gratisy

Nocleg w apartamencie dla pary młodej wraz z romantycznym śniadaniem do łóżka
Dekoracja sali weselnej
Powitalny toast winem musującym
Tort weselny, fontanny do tortu
Chlebek powitalny dla pary młodej

*Istnieje możliwość wprowadzania zmian do wybranego menu,  jednakże wiąże się to z koniecznością ponownej wyceny.

Menu weselne IV 2025r.

Powitanie Młodej Pary staropolskim zwyczajem chlebem i solą, a gości lampką szampana.

Uroczysty obiad
Aksamitny krem z pomidorów z kuleczkami mozarelli  lub krem z białych warzyw z chipsami ziemniaczanymi – prosimy o wybór
Zrazy wieprzowe faszerowane cebulką boczkiem i ogórkiem

Stek ze schabu z ciemnym sosem pieczeniowym, sos podawany osobno

Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami na sosie borowikowym

Domowe kluski śląskie okraszane cebulką

Talarki ziemniaczane zapiekane z ziołami
Ziemniaki z koperkiem
Surówki trzy rodzaje punktowo podawane

Przekąski na zimno

Rolady mięs pieczystych: karkówka, boczek faszerowany, łopatka
Deska rozmaitości – mix przekąsek na 1 kęs: wędliny, sery, koreczki, owoce, warzywa, mini szaszłyki itp.
Mini tatary z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym
Różyczki z łososia wędzonego na toście z serkiem ziołowym
Jajka w sosie tatarskim

Kotleciki sułtańskie z papryką – przekąska na ciepło  godz…..
Śledź w oleju z czerwonym pieprzem

Sałatka Drwala z kurczakiem, pekińska, ogórek konserwowy, pomidor, ogórek, sos czosnkowy
Sałatka Caprese z mozzarellą

Smalec staropolski i ogórki
Pieczywo mieszane
Sosy do sałatek

Ćwikła, chrzan

I danie na gorąco

Półmiski zbiorcze

Dramsztyk drobiowy – pałki z kurczaka w sosie BBQ

Opiekane ćwiartki ziemniaka

II danie na gorąco

Półmiski zbiorcze

Mix mini szaszłyczków :

wieprzowych50% i drobiowo-warzywnych 25%, marynowane warzywa25%
Żeberka wieprzowe marynowane czosnkiem i chili

Pieczywo
Ketchup, musztarda
Pieczywo

III danie na gorąco
Półkruche paszteciki z farszem mięsnym

Barszcz czysty z kiszonych buraków

Stół słodki

Ciasta z niezapomnianymi walorami smakowymi

Mini bezy- 3 patery

Owoce wg sezonu
Kawa i  herbata (saszetki w kopertach mix smaków), cukier, mleko, cytryna b/o

Gratisy

Nocleg w apartamencie dla pary młodej wraz z romantycznym śniadaniem do łóżka
Dekoracja sali weselnej
Powitalny toast winem musującym
Tort weselny, fontanny do tortu
Chlebek powitalny dla pary młodej

*Istnieje możliwość wprowadzania zmian do wybranego menu,  jednakże wiąże się to z koniecznością ponownej wyceny.

Menu weselne V 2025r.

Powitanie Młodej Pary staropolskim zwyczajem chlebem i solą, a gości lampką szampana.

Uroczysty obiad

Rosół z kładzionymi kluseczkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

Filet z kurczaka w sosie pomarańczowym z kalafiorem romanesco

Filet z łososia w marynacie bazyliowej na warzywach

Ziemniaki opiekane

Kluski śląskie wyrób własny

Ziemniaki z koperkiem
Surówki pięć rodzajów punktowo podawane

Przekąski na zimno

Tatar z łososia wędzonego z awokado
Deski staropolskie – wędliny z naszej wędzarni -schab, szynka, karkówka, boczek
Pieczona pierś indyka otulona słodką brzoskwinią i galaretką
Deski różnorodnych serów z owocami, orzechami, suszonymi  i marynowanymi warzywami
Roladki drobiowe faszerowane w pieprzu kajeńskim

Mix jajek faszerowanych
Sałatka Cezar

(sałata rzymska, kurczak, pomidor, ogórek, parmezan, anchois, grzanki, sos czosnkowy)
Vitello Tonato z polędwiczki wieprzowej z sosem tuńczykowym

Śledź w sosie chilli, z kolorową papryką i czerwoną cebulą

Tatar ze śledzia z czerwoną cebulką, ogórkiem konserwowym i miodem
Sałatka z fetą i żurawiną, mix sałat, papryka, sos miodowo-czosnkowy
Pieczywo mieszane
Sosy do sałatek
ćwikła, chrzan

I danie na gorąco

Płonące tylne udźce wieprzowe

Mix szaszłyków drobiowo – warzywnych oraz marynowane  grillowane warzywa aromatyzowane czosnkiem i ziołami w otoczeniu sosów zimnych

Pajdy chleba okolicznościowego

Musztarda, ketchup

II danie na gorąco

Beef strogonow

Pieczywo

III danie na gorąco

Pierogi z kasza gryczaną i gęsiną na sosie wiśniowym

Stół słodki

Ciasta z niezapomnianymi walorami smakowymi

Mini bezy – 3 patery

Owoce wg sezonu
Kawa i  herbata (saszetki w kopertach mix smaków), cukier, mleko, cytryna b/o

Gratisy

Nocleg w apartamencie dla pary młodej wraz z romantycznym śniadaniem do łóżka
Dekoracja sali weselnej
Powitalny toast winem musującym
Tort weselny, fontanny do tortu
Chlebek powitalny dla pary młodej

*Istnieje możliwość wprowadzania zmian do wybranego menu,  jednakże wiąże się to z koniecznością ponownej wyceny.

Wersja I

  • Kiełbasa swojska 3kg
  • Kabanosy 1kg
  • Szynka wędzona 3kg
  • Polędwica lub baleron 2kg
  • Salceson 2,5kg
  • Pasztet a’la Nord 1kg
  • Kaszanka 2kg
  • Smalec staropolski 2kg
  • Ogórki małosolne 6kg
  • Chleb biesiadny
  • Boczek wędzony 1 kg
  • dekoracja stołu staropolskiego

Wersja II                              

  • Deska swojska 3kg
  • Polędwica wieprzowa wędzona 1,5kg
  • Szynka wędzona 2kg
  • Kiełbasa swojska 3kg
  • Rolada z boczku faszerowana 1kg
  • Karkówka pieczona 1,5kg
  • Pasztet z indyka 1,5kg
  • Łosoś na chlebku 1 patera
  • Salceson biały 2kg
  • Kaszanka 2kg
  • Smalec staropolski 2kg
  • Ogórki małosolne 6kg
  • Chleb biesiadny
  • Dekoracja stołu staropolskiego

Wersja III

  • Smalec staropolski tradycyjny
  • Smalec staropolski smakowy
  • Ogórki małosolne  lub kwaszone w zalewie dwa słoje
  • Chleb biesiadny
  • dekoracja stołu staropolskiego

wersja IV

  • Smalec staropolski tradycyjny
  • Smalec staropolski smakowy
  • Ogórki małosolne  lub kwaszone w zalewie dwa słoje
  • Chleb biesiadny
  • Deska swojska wędlin 2szt: szynka, kiełbasa, salceson 3kg
  • dekoracja stołu staropolskiego
  • Pasztet a’la Nord z indyka 1 kg

Wersja V

  • Kabanosy wędzone 1 kg
  • Pasztet a’la Nord  z indyka 1 kg
  • Kiełbasa swojska 2kg
  • Szynka wędzona 1kg
  • Salceson 1kg
  • Kaszanka 2kg
  • Rolada z boczku 1,5kg
  • Smalec staropolski 1kg
  • Ogórki małosolne 4 kg
  • Chleb biesiadny
  • dekoracja stołu staropolskiego